City är värdiga mästare

Manchester City är  Premier League-mästare efter den galnaste ligaavslutning vi någonsin kommer att bevittna.

Är City värdiga mästare? Klart att man är. Även om avslutningen hade tillfälligheters prägel över sig så har det varit en långs säsong, en säsong där City haft både med- och motgångar.

Många, inklusive jag själv, trodde inte att man skulle ha någon chans att komma ikapp United efter den tunga förlusten borta mot Arsenal.

Där visade Mancini upp mästarklass som tränare, att han lyckades samla ihop sitt lag och få dem att resa sig, att inte ge upp.

Det gjorde man inte heller när det såg ut som att QPR skulle förstöra guldfesten. Trots massiv press - 44 skott, 20 hörnor! - fick man inte in bollen under ordinarie tid men vägrade att slå av på pressen.

Segermålet var dessutom väldigt vackert. I stället för att lyra in bollen på vinst och förlust så väggade Aguero sig igenom mittförsvaret med hjälp av Balotelli. Mycket snyggt.

Och City har tagit sex poäng mot konkurrenten United. En seger i måstematchen på valborgsmässoafton, en kross med 6-1 (målskillnad som avgjorde!) på bortaplan i höstas.

Citys bästa spelare den här säsongen:
1. Vincent Kompany
2. Yaya Touré
3. Joe Hart
4. David Silva
5. Sergio Kün Aguero

Visst är det ironiskt att City snuvar United på titeln efter två mål under Fergie Time?

Manchester United kommer tvåa på 89 poäng, flest någonsin för ett lag på andraplats i Premier League.

Detta trots att man den här säsongen varit inne i en metamorfos, med nya unga spelare på väg att utvecklas till framträdande spelare.

(13 maj)
Richard Henriksson
richard.henriksson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".