Så här ser hundskrämman ut, som heter Nej, och hindrar hundar från att stjäla från julbordet.

Sök och Finn

I senaste programmet var det två efterlysningar som vi hittills inte gått i land med.
Är du den som kan hjälpa till? Hör i så fall av dig till Sök och finn, se mejladress nedan.

Vi söker en tomtemor till tomtefar i Bjurholm. Susanne Olofsson har sökt med ljus och lykta efter en 1 meter hög tomtemor, med tomtemask, grå flätor, jacka och kjol. I ena handen har hon en käpp i den andra paket. Prydnadsfigurerna tillverkades tydligen av ett par i Arvidsjaur. Har du en tomtemor hör av dig till Sök och finn. Mikael Boman, Malå söker fortfarande en talande nummerpresentatör, som inte tillverkas längre. Åskan slog ner i hans gamla nummerpresentatör. Den ska vara av märket Callmaster 210. Vill du bli av med en sådan så mejla Sök och finn.

Solveig Eriksson, Vännäsby, fick tag på en hundskrämma, som skrämmer bort hundar som försöker norpa från bordet. Uppfinnaren Evald Hällgren i Örträsk, sa att den även fungerar på kattor.
Ann-Christine Engdahl, Degerträsk Skellefteå fick hjälp från Umeå att montera en stickad tröja.


Per-Erik Gunnarsson, Umeå fick tips om var han kan finna en drivrem till en gammal rullbandspelare så han kan höra sånger med sin nu bortgågna mor. Göran Eriksson, Saxnäs fick tag i boken Kerstin Seger av Eldrid Frisk. Han fick hjälp från Dorotea. Lasse Fredriksson, Skellefteå fick hjälp från Vebomark att få tag i en vattenpump till sin veterantraktor, som han kör på sommaren av nostalgiska skäl. Den puttrar så fint.

Tack alla lyssnare som gör Sök och finn till ett spännande och kul program.

Vi hörs nästa torsdag - för årets sista Sök och finn!

Pia Diaz Bergner
pia.diazbergner@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista