En sådan här amerikanare behöver lite plats hemma hos Per-Ola Åberg. Foto AP Photo/Gary Malerba

Gargageport, kniv och korgmöbel


I Sök och finn på valborgsmässoafton fick Per-Ola Åberg, Sörfors flera tips om garagedörrar. Han måste ju bygga om garaget nu när han köpt en amerikanare som är bredare än den gamla porten.

Monica Aronsson, Lycksele fick tag i ett spolhandtag till sin 20-år-gamla högtryckstvätt. Sigrid Bohlin, Umeå som firar 30 år med maken, fann en korgmöbel att sitta och mysa i på balkongen.

Ingemar Samuelsson, Lövånger kan sluta leta efter en 8 mm kniv till sin 30 år gamla köttkvarn som han mal sitt älgkött i. Det fixade P4-lyssnarna galant - trots att så små knivar inte tillverkas längre. Karin Karlsson, Järvsjöby, Vilhelmina fick veckan efter programmet tag i en blus till sin Norrbottensdräkt, modell Piteälvdal. 
Nu väntar vi bara på bilder på de nya lyckliga ägarna med sina fynd.

Två efterlysningar behöver vi hjälp med. Heidi Holmfridsson, Storuman söker fortfarande en bruksanvisning till en bandvävstol av märket Hennings, som tillverkades av nedlagda Brunne snickeri i Kramfors. Kan du hjälpa till med det eller vet du kanske hur man ska sätta upp varpen? Hör av dig till Sök och finn.

Inger Sandberg, Sävar letar ännnu efter en instruktionsbok på svenska till sin bil - en Subaru Outback, -04.
Mejla till Sök och finn om du kan hjälpa till med detta.

Pia Diaz Bergner
pia.diazbergner@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista