Här är en bordsmangel av typen elektrisk strykmangel.

Bordsmangel och tapetbord

I Sök och finn den 28 januari var vi bara fyra porslinskossor ifrån en fanfar för alla fantastiska finnare som ringer in om saker som lyssnarna söker. Sex av sju efterlysningar gick i hamn.

Bland de glada fanns Karin Eriksson i Skellefteå som nu kan mangla dukarna i stugan med en bordsmangel. Jan vevar och Karin manglar. Sirene Degerlund i Pengsjö fick tag i en gammal OH-apparat som hon behöver för att göra sina målningar.

Målaren Filip Holmgren, Skellefteå ska göra ett museum av gamla målargrejer och sökte och fann ett tapetbord från 1950-talet. Han söker också gamla målarburkar - så ner i källare och förråd och kolla vad du kan erbjuda.

Däremot söker vi som sagt fortfarande porslinskossor, 10-15 cm långa som veckotidningen Land sålde på 1980-talet. Jag kontaktade redaktionen med den hade inga prydnadskor kvar. De fanns i fyra olika raser. Kan du hjälpa David Lindström i Lycksele, hör av dig till Sök och finn.

Pia Diaz Bergner
pia.diazbergner@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".