1 av 2
Jon Falk bakar härligt ekologiskt vintergodis för aktiva vårdagar.
2 av 2
Numera är det ganska enkelt att tänka ekologiskt i vår vardag.

Ekologiskt- En trend för världen

I veckans program så hälsar JonCarolina och berättar om fördelarna med att välja ekologiskt, en trend somn breder ut sig med rekordfart. Dessutom gör Jon ett egenpåhittat vintergodis av just dessa ekologiska produkter. Det blir en slags energichokladkaka man enkelt kan ta med till skidbacken eller till snögropen i vårsolen.

Så gör du:

  • Smält lite smör i botten på en kastrull.
  • Smält mörk choklad(Ekologisk givetvis)
  • Hacka ekologiska torkade fikon, mängd efter smak, och rör ner dessa i den smälta chokladen.
  • Tillsätt ekologisk rostad musli i smeten( Jon använde en med kokos och nötter i, men välj efter smak).
  • Till sist tar du i lite honung( Även den, ekologisk)

Klicka upp smeten i små eller stora klickar på en smörpapperbeklädd plåt, och ställ antingen ut plåten i kylan eller in i frysen och låt stelna.
Dina energikakor är nu klara!

Carolina Miskovsky
carolina.miskovsky@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".