Fredag 15 oktober

Vi samlar in pengar till Världens barn

Vi sänder direkt från Skellefteå, Lycksele och Umeå från klockan 10 - 12. Norrhammarskolan i Skellefteå, Barn och fritids utbildningen årskurs 3 på Tannbergsskolan i Lycksele och Umeå internationella gymnasium klass 1B tävlar idag om att samla in mest pengar till Världens barn. De har till klockan 13 på sig - resultatet hör du i Äntligen fredag efter klockan 15.

Möt också gäster som till exempel Dedunu Hirumalie Brickner, umebo född i Sri Lanka.När Dedunu Hirumalie Brickner var 12 år gammal så bestämde sig Dedunu och hennes mamma för att flytta till Sverige. Det var fyra år sedan, och nu går hon på John Bauer gymnasiet i Umeå. Även om inte 16-åriga Dedunu själv har levt i fattigdom så har hon sett mycket av det på Sri Lankas gator och för att själv hjälpa de som har det svårt skickar hon med jämna mellanrum pengar till en tjej i Sri Lanka som heter Dipiga.

Du kan cockså hjälpa till. Ring för Världens Barn 099 - 321 21- P4 Västerbottens insamlingsnummer och lämna på så sätt ett bidrag till Världens Barn. Kostnad per samtal är 9.90:- varav 8.50:- går till Radiohjälpen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista