Torsdag 21 oktober

Bästa köpen i Norge och Finland

För det mesta hör vi om norrmännen och allt kött, tobak och läsk de handlar i Sverige. Kundvagnen och Kvittot i dag vänder på steken och spanar både västerut och österut. Vad vill vi köpa om man besöker Finland eller Norge? Den norska majonnäsen, missa inte den. Hör Ella Valberg, norska bosatt i Klippen ovanför Hemavan. Anna-Lisa Ryberg från finlandssvenska Österbotten berättar vad som är för gott att missa när du har vägarna förbi Finland. Du får också tips från Sveriges Radios Kaarina Honkanen.

En hel del, som reporter Pia Sjögren, köper också sylt i Norge (när bären i frysen tryter). Det är mer bär i norsk sylt, men Ella tycker att den är för söt. Hon tycker förresten att de dyraste fiskbollarna är de godaste, nämligen "Vesterålens fiskeboller".

Anna-Lisa Ryberg från finlandssvenska Österbotten berättar vad som är för gott att missa när du har vägarna förbi Finland? Kaarina Honkanen, från "purfinska" Tavastland och medarebetare vid Sveriges Radio tipsar också. 

Kundvagnen och Kvittot produceras för Sveriges Radio Västerbotten av Pia Sjögren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista