Måndag 25 oktober

Festmeny för monster och spöken

3:10 min

Skåla in barnens spökfest i blå häxbål innan de små monsterna sätter tänderna i maskpasta och ketchup-blodiga korvfingrar. Här är Underbara Claras specialmeny för en lyckad halloweenkväll med unga gäster:

Blodiga korvfingrar:

Ta fem priskorvar (motsvarar handens fem fingrar)

Knipsa korvarna i ena änden slarvigt (ska se avslitet ut)

I andra änden, dra av en flik skinn (tänk nagel på fingertopp)

Skär sen korvarna med tunna snitt på mitten av korven

Stek och då blir det som på bilden här under.

Häll på ketchup i den avslitna delen.

Häxbål: Blanda sockerdricka eller svagt färgad saft (tex fläder) med karamellfärg.

Maskspagetti: Blanda i grön karamellfärg i färdigkokt spagetti så ser den ut som gröna slingrande maskar

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista