Gösta Suvinen i Umeå tvättar med så lite tvättmedel som möjligt. Foto: Pia Sjögren.
Torsdag 2 december

För mycket tvättmedel i tvättmaskinen

3:43 min

Kundvagnen & Kvittot handlar idag om en riktigt vanlig vardagsföreteelse, nämligen tvättmaskiner som efter några år börjar tvätta sämre och sämre. I Lyckseletrakten är det många då som ringer till KG Söderlind, som har reparerat maskiner i 20 år. Boven i dramat är ofta att kunderna använder för mycket tvättmedel! Och problemen blir så småningom större än att maskinen bara tvättar dåligt, säger KG Söderlind. Hör också Gösta Suvinen i Umeå som tvättar med lite tvättmedel, det har inneburit att hans dotters eksem nästan har försvunnit på kuppen.

Kundvagnen & Kvittot idag om att tvätta i tvättmaskin – och på ett sätt som gör tvätten ren och inte skadar tvättmaskinen! Dosera mindre är melodin, alltså hälften så mycket tvätt- och sköljmedel – eller mindre… För Gösta Suvinen i Umeå har det varit värt mödan! Hans dotters eksem har nästan försvunnit på kuppen:

Kundvagnen & Kvittots producent och reporter är Pia Sjögren. Har du tankar och erfarenheter kring detta med överdosernig och tvättmaskiner som lägger av på grund av det, mejla gärna till pia.sjogren@sr.se  eller p4vasterbotten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista