Torsdag 20 oktober

Sköljmedel - allt du inte vill veta

1:20 min

Det har kommit en lyssnarfråga om sköljmedel till vår konsumentserie Kundvagnen & Kvittot. Svar idag: Allt du ville veta - eller inte ville veta  om sköljmedel. Dessutom om bästa Blocket-beteendet. Tips från extra vassa konsumenttjejer om hur du kan göra både som säljare och köpare på Blocket. Producent Pia Sjögren.

En fråga som Kundvagnen & Kvittot fått in är alltså: Vad är bra respektive dåligt med sköljmedel? Ingrid i Tärendö, och säkert fler med henne undrar! Anna-Greta Kuhmunen, som jobbat nästan 40 år som hemkunskapslärare i Tornedalen och Jokkmokk tycker att sköljmedel inte bara är dåligt utan motverkar sitt syfte.

Onödigt eller inte med sköljmedel, det är förstås upp till var och en! Precis som när det gäller att köpa och sälja begagnade grejer privat på nätet. Allt fler tokshoppar på Blocket... Medan några av oss fegar och undrar om vi verkligen törs eller ids. I Kundvagnen & Kvittot nu två tjejer som inte bangar. Båda jobbar dessutom på Plus-redaktionen på SVT i Umeå, så de är vana att vara tuffa på temat köp och sälj.

Övning ger färdighet, kan man säga. Ylva Jonsson Sarris bästa köp är en färgstark, mycket speciell tapet med fåglar och blommor som hon fick till långt under halva priset, till en fondvägg. Och Desiré Kemi-Wikzén har lärt sig att inte vara för snäll, när hon ska sälja. Reporter Pia Sjögren.