Lars-Åke Holmkvist hoppas på storpublik. Foto: Emma Jonsson
fredag 4 november

Äntligen Fredag! Äntligen opera!

I helgen behöver lyckseleborna inte åka till det stora äpplet för att njuta Wagners opera, det räcker med att de går till Medborgarhuset på Finnbacken. Härifrån direktsänder man nämligen den fem timmar långa operan Siegfried från Metropolitan Operan i New York.

Det är andra gången för säsongen som den här typen av arrangemang genomförs i Lycksele och man har redan sålt ungefär tjugo biljetter.

--Det låter inte som jättemycket men det är ändå ett bra gensvar för de flesta utav de här biljetterna säljs ändå på plats, säger Lars-Åke Holmkvist som är verksamhetsledare på Medborgarhuset i Lycksele.

Via två satelliter kommer ljud och bild in i biosalongen på Medborgarhuset. Lars-Åke Holmkvist är hoppfull inför kvällen och hoppas att de lyckselebor som vanligtvis inte brukar gå på opera kan få upp ögonen för någonting nytt.

Det ska handla om intressanta hobbys i Äntligen Fredag: legobyggande, taekwondo, rockabilly, taekwondo och multisport.

Dessutom boktipset, panelen hissar och dissar nya låtar, matcoachen ger tips om hur man ska hantera sötsug och så besöker vi ett hemsökt Boda Borg i Skellefteå.

Programledare: Åza Meijer och Emelie Svedjer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".