Har du problem att hjälpa ditt barn med matte? Foto Åza Meijer/SR
boktips

Bra böcker för ökade kunskaper

Boktipset Carol Vardermans bok Hjälp ditt barn med matte
4:01 min

Varje vecka hör du boktips i P4 Västerbotten.
Den här gången är det Mikke Ejrevi på biblioteket på campus i Skellefteå som tagit fram ett par böcker. En av dem är kanske främst till föräldrar som känner att de vill få bättre kunskaper i matte, för att kunna hjälpa till när det är dags för läxläsning. Den är skriven av Carol Varderman och heter Hjälp ditt barn med matte.

Den andra boken har Mikke Ejrevi tagit fram från hyllorna på biblioteket efter att han hört hur illa ställt det är med läsförståelsen bland landets unga killar. Litteraturutredningen visade ifjol att 20% av landets niondeklassare inte är så bra på att läsa. Mikke Ejrevi anser att Max Lundgrens böcker från 80-talet är en bra start för att öka intresset av att läsa. Böckerna handlar om Benny som lever farligt i en förort och börjar intressera sig för boxning. Det finns fem böcker om Benny och hur han försöker att hitta sig själv.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".