1 av 2
Unga mjölkproducenter i Raggvaldsträsk Foto Camilla Öjhammar
2 av 2
Den moderne bonden beskiver sin vardag för Åza Meijer Foto Camilla Öjhammar
berättarfestivalen

Den moderne bonden

4:41 min

Bonden Marcus Lindgren började med att köpa några får av sin moster som liten. Idag är han 25 år och har tagit över en gård som funnits i tre generationer, men där barnen inte ville ta över. Han är helt övertygad om att han gjort rätt val i livet.

Till våren föds en ny generation, Marcus ska bli pappa och säkrar då kanske gårdens framtid. Själv är han därmot inte född på en gård, utan ett bevis på att det går att bli bonde utan att jobbvalet har gått i arv. Under Berättarfestivalen i Skellefteå träffar vi Marcus Lindgren och Joel Segerstedt som är delägare i företaget genom Camilla Öjhammars bilder. Hon skulle skriva ett reportage om ett positivt generationsskifte, men isåg efter några bilder att jobbet kommer att bli någonting helt annat, en hel bok. Under berättarfestivalen visas också en utställning med Camillas bilder.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista