En kärleksattack på svensk hiphop!

Ett unikt hiphop-program, den första i sitt slag, med kärlek till svensk hiphop som går fredagar och lördagar kl 15 -17.

Programmet innehåller:
- ”Stämman”. En pool med personer kopplade till hiphopen i Sverige turas om att sitta med. Tillsammans berör vi höga och låga ämnen. Med dagordning och upprop pratar vi om hiphopen... kulturen, branchen, den nya musiken, publiken, trenderna och nyheter.

- Svenska DJs. Är sidekicks och kör all musik i programmet varav ca 30 minuter ostört.

- Def Fm med Broadcaster D som levererar svensk hiphop-historia och kuriosa varje vecka. En resa genom den svenska hiphopen.

- ”Veckans fokusgäst”. Nya och gamla artister är i studion, bakom micken, i intervju och live.

- ”At the speed of light”. Spoken-word

- ”Update”. Ametist ringer då och då upp och hör med våra svenska hårt arbetande artister om vad de har på gång just nu. 

- ”Veckans Kyss” delas ut varje vecka till en svensk låt inom genren.

- Hiphop-akademien. Journalisten Anton Hultberg Hansen presenterar böcker som handlar om hiphop eller ämnen som kan relateras till hiphopen. Det var dags att dyka ner i kulturen på en nivå som oftast bara akademiker gör.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista