1 av 2
Donny Dounut
2 av 2
Anonyme Donny Dounut och Flaite

14/9 Varför finns få hiphopklubbar i Stockholm?

Medlemmar: Flaite och anonyme Donny Dounut

Punkterna på dagordningen:

Flaite: Vilka är fördomarna om hiphopen i Stockholms-klubbscen egentligen? Flaite spekulerade i varför det inte satsas på hiphop-klubbar i Stockholm. Han trodde att det har en hel del att göra med fördomarna om hiphop-publiken. De tros inte vara köpstarka utan dricka lite hemma för att sen köpa max 2 öl på krogen. Han har också som klubbarrangör märkt av att hiphop-klientelet tycks vara bråkiga. Det diskuterades också om det stämmer att hiphop-klubbar brukar bestå av 70% killar och 30% tjejer, och hur stor inverkan det kan ha på klubbscenen i Stockholm. Och varför är de hiphop-klubbar som finns riktade till de runt 20? Killarna hade sina gissningar. Och hur mycket saknas Klubb Kim och Mikaels källare?’

Donny Dounut: Vad kommer att hända nu när Kanye West sålt mer än 50-cent. 50 har ju svurit på att lägga av om han säljer mindre. Och vad tycker vi om gangstern egentligen? vilken funktion fyller karaktären i hiphopen? Hur skiljer sig Kanyes publik åt från 50s? Stämman trodde att Kanyes bredare publik beror på att han vågar göra sådant som en gangster-figur som 50-cent inte kan göra, såsom att smpla från Daft Punk. Och vad tycker vi om gangstern egentligen? vilken funktion fyller karaktären i hiphopen? Donny Dounut tyckte att det skulle skapas en lucka om den försvann. Det är en figur som bör finnas inom hiphopen.

 

Vem är Donny Dounut?

Donny Dounut är en stämma-medlem som är och kommer att förbli anonym, än så länge. Han är mannen bakom intelligenta och skruvade bloggen Kinkyafro.se som skapat en del rabalder. Kom ihåg var du hörde honom först!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista