1 av 5
Tony Zoulias, DJ Taro och Anton Hultberg (med ordförande Ametist längt upp)
2 av 5
Stämman mitt i
3 av 5
4 av 5
Ur en DJs perspektiv i studion
5 av 5
Herr musikchef själv, Tony Zoulias

21/9 Hemlighetsmakeri inom hiphopen

Medlemmar: Tony Zoulias, DJ Taro och Anton Hultberg

Tagg:

Punkterna på dagordningen:

Tony Zoulias: Vad är det som gör att vissa musikvideor får rulla på musikvideokanaler enligt honom? Vad gör en bra musikvideo egentligen enligt honom? hur tänker han när han avgör om en viss video ska spelas? Tony är, som många känner till, musikchef på just Z-TV. Han berättade också om sina erfarenheter i det yrket och menade att artister borde tänka ännu ett varv när de gör sina egna videor. Konkurrensen har ökat och den nya tillgängliga tekniken har snarare gjort att ribban höjts.

Anton Hultberg: Slog ett slag för hemlighetsmakeriet inom hiphopen. Det diskuterades rätt vilt kring kunskapsspridningen inom hiphop, om dess positiva och negativa sidor, att DJs förr i tiden skrapade bort labeln tills dess att DJs nu ger ut instruktions-dvder, vill man bli DJ kan man bara köpa ett kit och det ges kurser i breakdance, rap, djing och graffitti.                                                           Vad förlorar musikskaparna på det här? och vad förlorar branchen på det här? Tar det död på den ursprungliga kreativiteten? Stämman var väldigt oense.

DJ Taro: Taro var väldigt trött på att det analyseras så mycket inom den svensk hiphopen. Han ville ha ett slut på diskutionerna om var den svenska hiphopen är på väg. Det blir jobbigt om alla aktiva håller på och teoretiserar. Det är för mycket navelskådning, enligt Taro. Tuta och kör uppmanade han till istället! men alla höll inte med här heller. Det undrades varför det är så och har hiphopen har prestationsångest?

Lyssna här:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".