1 av 6
DJ Sleepy, DJ Grass och Kashal-Tee
2 av 6
.. och en inklämd ordförande.
3 av 6
Kashal-tee gasade på... (Metropol musikredaktör Nougie syns i bakgrunden)
4 av 6
5 av 6
6 av 6
Under pausen, häng med Sleepy och Petter i Ametist studio

28/9 Vilken mat är mest hiphop i Sverige?

Medlemmar: DJ Sleepy, DJ Grass och Kashal-Tee

Punkterna på dagordningen:

Kashal-Tee: Varför rappare är rädda för att utveckla sina texter? Var är dagens lyricists? Vi fick en historielektion, Mase fick sig en käftsmäll och DJ Sleepy höll inte med. Hårda tag och hård diskussion i  studion.

DJ Sleepy: Vilken mat är mest hiphop? och vad är kriterierna för att maten ska vara hiphop? Det ska ätas med en hand kanske? - Falukorv! skrek petter i bakgrunden och hade väl någon förklaring till det... andra tyckte Kebab. Sleepy menade att det ska vara antingen jättebilligt eller jättedyrt. Inte nyttigt iallafall och han berättade en historia om en iranier med en sjukt hiphop-hamburgare... Ämnet som hittils fått flest lyssnarmail och lyssnar-sms.

DJ Grass: Många som gör hiphop i Sverige idag gör det för att få ett uppslag i nöjesguiden istället för att göra bra hiphop. Det känns som att det är mer viktigt med musiken, den verkar komma i andra hand. Flörtas det för mycket med andra musikgenrer och varför?

Lyssna här:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".