1 av 6
Skit ner er, Adolf Fredrik. Vi är lussigast i stan.
2 av 6
Erik har ramat in Nina, för att kunna ställa henne bland familjefotona.
3 av 6
Med lite övertalning kan man sätta dumstrut på vem som helst. I det här fallet John Guthed.
4 av 6
Staffan stalledräng. Vi skojar inte.
5 av 6
Staffan Lunberg igen. Här som Stefan Sauk.
6 av 6
Pepparkakan var inte gäst i lusseprogrammet. Men omtyckt ändå av både Nina och Erik.

Torsdag 13/12 Lucia!

Vi hade lovat och höll vårt löfte; vi sände i full luciamundering hela morgonen. Lite problem hade vi med att kombinera elljuskrona, dumstrut och hörlurar på våra huvuden samtidigt. Men det var det värt!

Som vi gladde både kollegor och lyssnare denna morgon! Lusselinnena var slut över hela stan, men det räddade sig genom att Erik hittade en vacker bordsduk som han svepte sin lekamen i, och Nina tog bästa grekskjortan och ett par vita linneshorts + glitterstrumpor på. Vackrare lussefirare har sällan skådats. Åtmionstone inte i radio, som inte precis är känt som ett visuellt media.

John Guthed vägrade länge att prova dumstruten. Men efter ett par lussekatter, några pepparkakor och lite kaffe blev det andra tongångar. Dessutom analyserade han knivskarpt allt från jättedyr saffran från Iran till lejons borttagna snoppar på emblemet på de kvinnliga soldaternas uniformer i Nordic Battle Group.

Veckans trailer som skulle recenseras, tillhörde den svindyra storfilmen Arn. Men money can’t buy me love, sa Staffan Lundberg som är trailerproducent på SVT och därför har mandat att recensera de trailers vi presenterar för honom. Han bangade för övrigt inte en sekund att ikläda sig dumstruten.

Nina och Erik ville vara med på varenda bild den här morgonen, eftersom de tyckte att de var så fina.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".