1 av 3
Säg "ja" till apan. Japan.
2 av 3
Två veteraner och en nybörjare.
3 av 3
Sejpaté.

Måndag 28/1

Späckad måndag är inte en maträtt, det är det som hände i morse i Metropol Morgon. Frukostgästerna tyckte jättemycket kring jättemånga saker, Jussi rapporterade om sex i Singapore och PrylWille spådde en åratalslång fildelningsrättegång.

Frukostveteranerna Micke Wranell och Hewan Temesghen fick sällis av nybörjaren Bino Ghebrehawariat, en nästan färdig journalist, till frukost. Tillsammans hurrade de över att det ska bli ännu fetare böter för att diskriminera, och skrattade åt det konstiga företaget som öppnat i Japan, som tar 40 000 spänn för att med hjälp av infiltrerande ”agenter” lappa ihop gamla förhållanden på ett konspiratoriskt sätt (fast Micke blev ledsen i ögat över synismen i företagsidén, om sanningen ska fram).

Erik vågade inte riktigt vara med på samma bild som frukostgästerna, eftersom han upptäckte att han i jämförelse med dem såg ut som en fiskpaté i nyllet. Rent färgmässigt, alltså. Annars är han ju söt som socker, gossen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".