1 av 6
Bygg din egen semla. Byggstenarna ligger redo.
2 av 6
Riksdagsledamöter bygger semlor.
3 av 6
Sofia Arkelsten presenterar: den svenska hamburgaren.
4 av 6
-Du har nåt i ansiktet, Nina. - Va? Har jag? Jag är så glad idag, det är ju supertisdag och allt. Oj, det kliar lite på näsan...
5 av 6
En 150-grammare med allt på, tack.
6 av 6
Men...jag hade ju bett om räksallad...?

Tisdag 5/2

Fettisdag! Supertisdag! Riksdagstisdag! Vilken tisdag. Praktikant-Dani stod redan klockan sju och vispade grädde så det stog som spön i backen. Och så fick våra riksdagsledamöter komma till dukat semmelfrukostbord och bygga sina egna semlor. Succé.

Sofia Arkelsten (m) och Maryam Yazdanfar (s) högg glatt in på semmelbuffén och skvätte florsocker över hela studion, medan de scannade morgonens nyheter. Och det kom att handla om allt från imamutbildningar till en sambadansande Hitler. Och lite om väldigt korta cigaretter. Och så en del om att det är supertisdag i det amerikanska primärvalet. Men också mycket om...just det; semlor.

Ute i receptionen fanns överklassemlor från nåt snajdigt bageri, men vi gjorde såklart undergroundsemlor som man fick bygga ihop själv. Kladdigare (läs: roligare och godare) så. Och minsann, kom man inte springande från både nyhetsredaktionen och P4 för att få bygga semlor.

Förutom att det var riksdagstisdag och supertisdag (i Amerika, men ändå) och fettisdag, så förhörde vi oss om husdjursläget i Phnom Penh. Och det visade sig att där är det vanligt att folk har innehundar som aldrig får gå ut (hur tjocka blir de?) och att det är höjden av andlighet att spara och torka moderkakan från en katt som fått ungar. Najs.

Och så drällde Nina in vid niotiden och messerschmittade sig med nåt semmelrecept, gourmet som hon tycker att hon är. Men hon var ju inte precis för fin för att bygga fulsemla och trycka in så mycket det gick i ansiktet.

Och sen var hon jätteglad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista