15/2 Porträtt av hiphopforumet Whoa.nu

Sveriges största hiphopcommunity som fortfarande klassas som underground var i studion... och de kunde berätta en del om vad som utmärker hiphopfans...

Whoa.nu hade totalfokus idag. Communityn har varit med sedan ca år 2000 och har är till för att musikintresserade ska kunna utbyta tankar kring det som händer inom hiphopkulturen och musiken och är även en källa till nyheter.

Vi hade med oss en av Whoas huvudadministratörer Martin, och dess grundare Ola.
De berättade hur det hela började, hur sidan drivs, vad hiphopfans gillar att diskutera och hur de skiljer sig från Reggae och RnB-fans... och hur hiphop-klientel har förändrats de sista 10 åren i deras ögon.

Lyssna här!

Whoa har 64000 medlemmar, och ca 10000 unika inloggningar per vecka. Communityn är intressant att studera dels som fenomen, dels för att aktiviteten på sidan kan säga en hel del om hiphopklientelet...

Whoa.nu är inget stort företag, utan sidan drivs av Stuck och howser som sköter sidan på fritiden. Till vår hjälp har vi våra admins och moderatorer som hjälper oss hålla ordning på sidan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista