Fredag 22/2

Pröva fatta - det är fredag! Och dessutom starten på sportlovet! Jättetrevligt, om man hade varit sån som fick sportlov. Sedvanlig fredagsyra rådde hursom i morse. Uppdraget gick åt helvete, men i gengäld fick vi veta sex grejer som är bäst i Stockholm just nu. Fläskigt.

Vår förtjusande Praktikant-Dani gjorde sin sista dag på stationen, så lite smolk i glädjebägaren fanns det. Men vi skojade upp oss och tog raskt tag i...

...UPPDRAGET! Jätteroligt att lyssna på intron och para ihop artisterna med varandra, utifrån vem som varit sängkamrat med vem. Men tydligen för svårt för oss. Trots att telefonerna gick varma och alla var smarta, så lyckades vi krångla till det och avla fram ett snajdigt misslyckande i alla fall. Shame on us.

Men guldfiskminnet kom väl till pass, ty tre minuter och 14 sekunder senare kom Bäst i Stockholmpanelen och gjorde allting skojigt igen. Jesper Fransson orerade om ett helt knäppt skyltfönster i Gamla Stan där man säljer kläder men ställer uppstoppade djur i fönstret. Och inte vilka djur som helst. En fjällripa med musöron och en våningsmås (ja, två måsar i en) var bara ett par av de obskyra föremål han bevittnat i detta Stockholms härligaste skyltfönster. Dessutom hade han spottat världens knäppaste kontaktannons, där en man på exakt 150 cm sökes som ressällskap till ett gammalt koncentrationsläger. I sanning konstigt.

Veronica Eriksson slog ett slag för att åka på kollo och påminde oss dessutom om att det är sportlov nu.

Nisse Edwall tyckte att det bästa med Stockholm är att man kan dra från stan (!). För att sen komma tillbaka och njuta av betongen i allmänhet och utställningen ”Den mänskliga resan” på Naturhistoriska i synnerhet.

Och sen åt vi lunch. Efter sändning, alltså. Och ja - det ser illa ut att käka pizza klockan elva på förmiddan. Men nån måste vara lite äcklig också, och vi tar gärna på oss det jobbet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista