Måndag 25/2

Oseg, är det ord som kommer för en när man tänker på denna måndagsmorgon. Mange Schmidt blev veckans första gäst och fick redogöra för sina Jeopardykunskaper, sin bästis och varför det är härligare ju fler man är på scenen.

Och knappt hade Mange tackat för kaffet, förrän Salam Abu-Iseifan kom över på frukost. Inget sällis fick hon, förutom Erik då. Trots detta lyckades man avhandla allt från att Raúl Castro tar över efter brorsan Fidel (NÄHÄ?!) till att Per Hallberg fick en Oscar för bästa ljudredigering i filmen ”The Bourne Ultimatum”. Vi blir ju alltid till oss om nån svensk lyckas knipa åt sig en sån där gyllene gube.

Vår korre Nicke i Helsingfors redogjorde för finnarnas vardagsilska, och menade att blir man arg och vill svära, så ska man ta mig fan göra det på finska, för det är ett kalasspråk att begagna kraftuttryck på. Och det är klart; jämför svenskans mjuka ”jävlar” med ett spottande ”satana perkele!”. Finska svordomar äger.

När Erik kom ut på redaktionen blev han så trött på tidningshögarna som tronar som twin towers-ersättare på Ninas arbetsplats, så han blev tvungen att föreviga dem. Den annars så ordningssamma Nina försökte rättfärdiga med ett ”Men va? Mitt arkiv är jättenödvändigt!”.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista