Tisdag 26/2

En gråmulen tisdagmorgon i Stockholm. Men man kan ju låtsas att man är en sån som har sportlov! Tyvärr råkade ena halvan av riksdagstisdan ha just lite oplanerat sportlov, så det blev moderattisdag. Konstigt. Men inte desto mindre trevligt.

Anna König Jerlmyr (m) tittade längtansfullt på den tomma barstolen bredvid sig och längtade lite efter att nån från oppositionen skulle ha munhuggits med henne. Men Erik fick ta på sig jobbet. Bl a funderade de över vilka namn de skulle hitta på till sig själva, om de likt Juha Valjakalla skulle byta, kanske för att smidigare smälta in i samhället efter att ha blivit känd som trippelmördare. Anna satsade på Sharon Lovebone, medan Erik skulle vilja kalla sig Enriel Maurice Karmelite. Nina skulle definitivt välja Solange Nadine Carmichael. Vilket morgongäng det skulle bli!

Vår korre Jussi i Singapore berättade att singaporianerna är väldans ordningssamma och behärskade, men att de tar ut sin vardagsilska i trafiken. De kör tydligen som galningar. Tja, nånstans ska man väl kanalisera sin dagliga irritation. Synd bara att göra det där det kan bli riktigt farligt...

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista