Onsdag 27/2

Tidningarna var så fulla av nyheter idag, så Joanna Abrahamsson och John Guthed fick prata dubbelt så fort som vanligt, för att vi skulle hinna med allt, när de kom över på frukost i morse.

Joanna var just hemkommen från Thailand och var klädsamt gyllene, när hon och John mumsade mackor och nyheter. Det handlade bl a om att man i Danmark nu har bestämt sig för att börja dela ut gratis heroin till knarkare. Men också att en skojsig kaninfigur vid namn Assud har suttit i den palestinska tevekanalen Al-Aqsas barnprogram och sagt att man borde döda den danske tecknare som gjorde Muhammedkarikatyrerna. Och det visade sig att det INTE var en nyhetsanka. Vi kollade barnprogrammet. Rätt läskigt, faktiskt.

Från Paris fick vi höra att vardagsilskan står som spön i backen. Alla våra fördomar om eldiga fransoser besannades, när Hanna berättade att hon under sin första tid i den franska huvudstaden i princip varit lite rädd för folk. Men det visade sig att det mest är utanpåverk. De blowar lite steam, helt enkelt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista