Fredag 29/2

Okej, vi misslyckades med Uppdraget den här veckan också. Det skall erkännas och skulle verkligen ha kunnat förstört stämningen den här morgonen - om det inte hade varit för er. Det var helt fantastiskt hur mycket hjälp vi fick att tyda låtarna som redaktionen hade klippt ihop. Tack tack tack!!! Men morgonen innehöll ännu mer dramatik. En Buddhastaty som pratade...

Det var mycket underligt alltihop. Som vanligt på fredagar skulle vi utse vad som är bäst i Stockholm just nu. Camilla Brinck hade med sig sina föräldrars Buddhafigur i trä som dom hade fått av en granne som köpt den i Thailand. Inget konstigt med det. Det konstiga var att statyn lät. Det knarrade och knorrade inuti. Nina satt med Buddha i en hel timme och lyssnade förundrat. Vi fick korttidsadoptera den lilla varelsen och lovar att försöka utröna vad det handlar om.

Jesper Fransson hade upptäckt att hans mamma hade en gammal skiva med programledar-Nina på omslaget. Konstigt! Eller inte alls konstigt. Nina har spelat och sjungit i ett tidigare liv. Hursomhelst. Jespers teori handlade om att alla stockholmare känner varandra via max en eller möjligen två personer. Jesper känner sin mamma, mamman har en skiva med Nina på - ni fattar. Härligt, tyckte Jesper.

Nisse tyckte att vi alla ska passa på att uppleva Slussen innan den byggs om och blir fräsch. Allt i Stockholm är så snyggt och tillfixat, att miljöer som Slussen blir unika. Armeringsjärn som sticker ur broarna, farliga passager och allmänt smuts gör Slussen till en plats att minnas. Passa på innan allt byggs och blir snyggt.

Camilla lovade att komma tillbaka nästa vecka och hämta Buddha, efter att vi har låtit honom låta i studion ett par dagar. Vi lovade att bjuda in en farbror eller tant från nåt museum som kan berätta varför Buddha låter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista