Måndag 3/3

Sådär, då var det mars och äntligen vår! Fastän det var snöblandat utanför fönstret kändes det som sen maj i studion. Vid frukosten diskuterades valet i Ryssland, Adam Tenstas gig på Socialdemokraternas demonstration i Tensta imorgon och dom nya sjukskrivningsreglerna. En sån morgon.

Men morgonen började innan frukosten. Veckans första gäst dök upp vid halv åtta. Özgür Can utsåg nyligen till Sveriges bästa DJ och berättade att han kommer från en familj där musiken var på hela tiden - alltifrån Leonard Cohen och Michael Jackson till Mozart. Men när Özguür kom hem med technoplattor på högstadiet tyckte föräldrarna inte att det var musik. Idag lever han på technomusiken och spelar på dansgov över hela världen. Så kan det gå.

Micke Wranell, en av frukostgästerna, hade på sig sin tröja med elefanten från Fem myror är fler än fyra elefanter. För bra för att inte fotografera.

Efter sändningen lyssnade vi på Buddha igen. I fredags fick vi ju korttidsadoptera sångerskans Camilla Brincks Buddhastaty som hennes föräldrar fått från Thailand. Den lilla skapelsen ger ifrån sig ljud och det finns anledning att tro att Buddha har ett budskap till mänskligheten. Vi håller på att leta efter en farbror eller nåt som kan berätta vad som händer. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista