1 av 9
Han kliver in tillbaka till studion
2 av 9
3 av 9
4 av 9
5 av 9
Hemmalaget representerat på metropol. Hörnsten inom den svenska hihopen: Taro med Paragon och Fille aka Lilla al Fadji
6 av 9
Taro (Taros sandwich) och Paragon.
7 av 9
...fortfarande ätandes på sin sandwich
8 av 9
Taro åt frukost/lunch/tidig middag i ett...
9 av 9

Paragon 7/3

Det var ett tag sen Paragon släppte en platta... men nu är första singeln här. Se bilder och lyssna på intervjun här inne!

Under de tre år som gått sedan förra skivan har Paragon sysselsatt sig med att släppa två mixtapes: ”Nästan Berömd” (2006) och ”Länge Leve Laget” (2007), samt slängt ut diverse låtar på nätet.

Lyssna på intervjun här!
(Musiken har klippts ner av upphovsrättsskäl)

Under dessa tre år sen förra skivan har han vidareutvecklat sitt sound - mycket influenser från 80-tal och elektronisk musik. Stämningen är mörk och episk och nya skivan kallas ”Glöd” och sägs låta som soundtracket till ett futuristiskt Stockholm-by-night.

DJ Taro har varit varit delaktig i det kreativa arbetet kring koncept och sound på ”Glöd”. För produktion och beats svarar bl a Astma & Rocwell, Avastyle, Howard Who, Filthy och Kaah.

Bland gästerna märks Sexfemman (Basutbudet, ”Kär I En Kickers”), Henok och Adam Tensta. Skivan släpps på Hemmalaget som även har Ison & Fille i sitt artist-stall.

Paragon är medlem av gruppen (och skivbolaget) Hemmalaget och före detta medlem i kollektivet ”Royal Blood” då han rappade på engelska men bytte till svenska runt 1999.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".