1 av 2
Maryam Yazdanfar och Sofia Arkelsten tillsammans med lögnerna.
2 av 2
Erik, förundrad och kanske lurad.

Tisdag 1 april

Blev vi lurade eller inte? Frågan kvarstår. Idag avslöjade vi de flesta av aprilskämten i tidningarna, men frågan är om inte Erik blev lurad på riktigt. Som vanligt var det ju inte bara skojnyheter det snackades om, utan även riktiga händelser. Men en av dessa nyheter verkar ändå lite underlig.

I USA har nämligen biltillverkarna hittat ett nytt sätt att få folk att hålla sig till avbetalningsplanen på bilen. På sju miljoner bilar monteras det nu i lådor som håller koll på att man har betalat av på bilen. Om man inte har gjort det, lyser en lampa på lådan och bilen går inte att starta. Först efter att en kod tryckts i, som man får efter att ha betalat sin försenade räkning, går det att starta bilen.

Sant eller inte? Vi vet inte. Erik drog det som en riktig nyhet, men föll kanske offer för första april. Förmodligen var det rättvist.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista