1 av 4
Stina Balkfor cyklar året runt. Ibland med hjälm.
2 av 4
Hamad fyllde inte år idag. Det gjorde Lars. Han fick glutenfri frukost i födelsedagspresent.
3 av 4
Ibland måste man täppa till käften på henne. Lägger man på marmelad så tycker hon bara att det är trevligt.
4 av 4
Pryl-Wille snackade webbtjänst. Sen tog han på sig mössan.

Måndag 7/4

Måndag är veckans första dag (ja, det kanske var att skriva nån på näsan, men förlåt, då). Alltså ramlade veckans första gäst in. Idag hette hon Stina Balkfors och är versamhetschef på Fanzingo, som tillsamman med Film Stockholm startar Filmbasen nu i veckan. Och så åts det ju frukost. Både med och utan gluten, den gråa måndagen till ära.

Filmbasen ska vara en ny mötesplats och ett talangutvecklings- centrum för unga filmare, är det tänkt. Där vill man inspirera unga att göra film i allmänhet och vaska fram ett nytt svenskt filmunder i synnerhet. En ny Ingmar Bergman tack, sa Stina Balkfors, som ska jobba med projektet. Sikta mot stjärnorna!

Hamad Abu-Iseifan och Lars Dahl kom på frukost och Lars blev gratulerad på födelsedagen med glutenfritt bröd. Då blev han glad, för just gluten funkar dåligt på honom. Det blev en del snack om gonorré och olika prinsessor (typ Norges och Sveriges...och så Carola...), men även om ett FAKTISKT lyckat vägprojekt i Stockholm och om oroligheterna i Zimbabwe.

Och så var Wille Wilhelssom här och snackade prylar så klart, eftersom det är måndag. Han var lycklig över en skojig webbtjänst där man kan följa OS-facklans väg över jordklotet. Några kravaller kan man inte se, riktigt så detaljerade är inte bilderna. Men ändå.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista