1 av 28
2 av 28
DJ var DJ Ladybug som körde hela programmet lång.
3 av 28
4 av 28
Damon Frost
5 av 28
Dele
6 av 28
7 av 28
Damon Frost, Karl Dyall och Dele
8 av 28
9 av 28
10 av 28
11 av 28
12 av 28
13 av 28
14 av 28
15 av 28
16 av 28
17 av 28
18 av 28
DJ Ladybug
19 av 28
20 av 28
21 av 28
22 av 28
23 av 28
24 av 28
25 av 28
Sleepy med sitt pris, ett sällskapsspel för att öka hans övriga kunskaper som den hiphop-professor han är.
26 av 28
27 av 28
28 av 28

11/4 Blues comeback och MTV-offBeat samsändning

Fredag 11/4 gjorde Blues comeback hos Ametist! Han körde två helt färska låtar från kommande plattan live. Dessutom var MTV-offBeat med EyeN’I på plats i studion och filmade hela sändningen som läggs ut på deras webb fredagen 18/4. Klicka på läs mer nedan för info om mer som händer!

Sköna EyeN’I var själv med på alla intervjuer och inslag! Det var radio i TV och TV i radio alltså, en riktig rolig media- och musikhändelse. DJ var Ladybug.. Var bland de första med att höra Blues nya musik!

Lyssna på intervjun med Blues och hans nya musik här!

Observera att kvaliten på musiksändningen var lite sisådär, men hursomhelst var det en fantastisik hiphop händelse!


Programmet gästades också av svenska hiphop-pijonjärer som tog hiphopen till sverige i slutet av 70-talet. De berättar hur det gick till och hur det var att vara först med hiphopen  i landet.

Idag kan man kosta på sig att ta hiphopen förgivet... den har ett eget liv, och är en hel industri. Men det har inte alltid varit så. Precis som andra företeelser var hiphopen en gång ny. Vissa var då först med att vara aktiva inom kulturen...

I Sverige hade vi bland andra, Dele. Dele kan räknas till den första våg av personer som tog hiphopen till sig i början av 80-talet.

Vi hade också Karl Dyall som då kallade sig för Pop C och ingick i duon Bezerk tillsammans med Quincy Jones son Quincy Jones Jr. Bezerk gjorde soundtracket till filmen Stockholmsnatt, vissa menar att den svenska hiphopen i och med den låten gick ifrån att kopiera hiphop som fanns till att starta en egen kultur...

och Damon Frost, var del i trion Magic E i slutet av 80-talet med Aaron, Leafnut, Damon och Bee-Bop...

- Hur stor var hiphopen i Sverige då? och vad var det för musik som regerade på den tiden? vi fick svar.

Var köpte man sin musik, hur hittade man andra intresserade och hur reagerade folk egentligen på musiken då, när den var så okänd i Sverige. De här killarna har varit med från början.

Lyssna här!

Damon berättade också att enligt honom har originaliteten gått förlorad i hiphopen idag... och Karl Dyall, som var del av en av de första hip

Förutom Blues blev även Mofo intervjuad och körde live i studion!

Lyssna på Mofo här!

Sen tävlades det också... tre DJs tävlade om vem som kan mest hiphop helt enkelt. Det ställdes en del skruvade hiphop-kuriosafrågor. Tävlande är DJ Kojak, DJ Sleepy och DJ Viet-Naam. Och vinnaren var Sleepy!

Lyssna på tävlingen här!

Så här ser DJ Ladybug ut! hon skakade huset under hela programmet.

DJ Ladybugs Playlist!

KOMMER SNART


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista