1 av 4
Don't mess. Salam Abu-Iseifan är grymmast i stan.
2 av 4
Nina tycker att hon ser viktig ut i sitt headset. Erik tycker att han ser tuff ut i sina stora glasögon.
3 av 4
Där, inne i skärmen, ligger Finland. Dom som bor där har tvingats gå ner i vikt i takt med att plattskärmarna har blivit vanliga.
4 av 4
Staffan Lundberg, här som flygplan.

Torsdag 10/4

Igår var det snö och i morse regnade det småspik. Aprilväder med andra ord. Inga klimatförändringar i sikte. Snälla, kom tillbaka! Vi lovar att bli mer miljöfarliga, bara det blir varmt snart! Jo förresten, i studion var det hett. Mackorna i brödrosten och Salams ilska gjorde sitt.

Stans socialborgarråd Ulf Christersson verkar vara på hugget. Nu vill han leta upp arbetslösa socialbidragstagare genom att peka ut dem, som i London. Morgonens frukostgäst Salam tyckte att idén är helt knäpp. Det var no mercy för Ulf. Dessutom surnade Salam till på att 20 procent av alla par tjuvläser varandras sms. -Lägg ner! frustade Salam, med smörgås i munnen.

Efter nio ringde vi upp Metropol morgons polare i Helringfors, Nicke Lönnqvist. Veckans tema är ju sport, och Nicke berättade att det är tomt på gatorna i Helsingfors när det är hockey på TV. Alla tittar. Inom ungdomsidrotten har bandyn tydligen växt sig stor. -Kanske för att det är mjukishockey, konstaterade Nicke.

Som vanligt på torsdagar kom Staffan Lundberg över och recenserade en aktuell biotrailer. Denna vecka handlade det om trailern till nya Hulkenrullen. Ganska förväntad men trots allt storslagen menade Staffan som sköt iväg en trea till Hulken. Han är hård, vår recensent. Hård men rättvis.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".