1 av 3
Eventuellt var det någon av dessa du röstade på i förra valet. Hur känns det?
2 av 3
Okej, det här är Sollentuna och inte London, men det var den enda karta vi hittade. London ligger västerut, kan man säga.
3 av 3
Hela gänget.

Tisdag 6/5

Vem är egentligen dagens klant? Kanske är det folkpartisten som skulle skoja till det och heilade inför två sossar - som polisanmälde honom. Eller så är det personalen på Hall som tog ifrån internerna deras pottor för att dom inte skulle kunna göra sprit i dem - och gav dem petflaskor att kissa i istället. Vi kunde inte bestämma oss, men hade kul ändå.

Det var vid frukosten som allt hände. Tisdag är ju riksdagstisdag i Metropol Morgon och idag hade vi frukostbesök av Helena Leander från Miljöpartiet och Anna König Jerlmyr från Moderaterna. Förutom dagens klantar snackade vi om Google som filmar folk på stan, cyklonen i Burma som skördat minst 15 000 offer och hovrättsdomen i Riccardomålet som kommer idag kl 11.00.

Efter nio ringde vi upp Metropol Morgons polare i London, Mattias Envall. Temat denna vecka bland våra korrespondenter är synen på USA. Mattias berättade att det bland engelsmännen finns en bild av amerikaner som lite mer vågade och skrikiga än dem själva -vilket britterna inte riktigt vill erkänna. Den amerikanska kulturen har slagit igenom lika hårt som här om inte mer, men många verkar tro att Kina kommer att bli nästa stormakt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista