1 av 4
Frukostgästerna och Erik
2 av 4
Sepideh har ont efter Eriks straff
3 av 4
Erik gör tusen nålar på Sepideh som straff för att hon vägrade svara på en "pest eller kolera".
4 av 4
lajdeeer.

Onsdag 7/5

Vad föredrar du - att kyssa Bert Karlsson eller kyssa Brad Pitt som har snor och kaviar i munnen? Morgonens tema var pest eller kolera. Vägrar man svara blir man straffad. Efter åtta kom våra frukostgäster och pratade bland annat om det sänkta straffet i Riccardofallet. Metropol morgons korrespondent i Köpenhamn, Sofia Wigen berättade om vad danskar tycker om USA.

Dagens frukostgäster var Johanna Abrahamsson och Salam Abu-Iseifan. Båda var överens om att Riccardofallet är oklart och svårt att uttala sig om. - Det det har hänt flera gånger efter den här händelsen att folk blivit misshandlade till döds, men när det händer i ytterstaden får det inte lika mycket medial uppmärksamhet, sa Johanna.

Vår Köpenhamnskorre Sofia Wigen berättade apropå veckans tema, USA, att framför allt unga danskar verkar vara generellt sätt mer positiva till USA än vad svenska ungdomar är. Men de som är emot, är emot som bara den. Språkmässigt har danskarna tagit till sig av engelskan mycket. Tändare uttalas exempelvis lighter. 

Pest eller kolera handlar inte bara om att ta ställning till overkliga situationer. Man får även straffa den andra om den vägrar svara. Sepideh vägrade svara på om hon skulle kyssa Bert Karlsson eller Brad Pitt som har snor och kaviar i munnen. - Jag väljer att bli misshandlad med en påle! sa hon. Och blev straffad med tusen nålar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".