1 av 6
Tack för handlingslistan!
2 av 6
Paul Murray. Typ.
3 av 6
Deniz Merdol. Typ.
4 av 6
Staffan Lundberg. Typ.
5 av 6
Edin Avdic. Jamen jag har aldrig träffat honom! Hur ska jag veta?!
6 av 6
Jag. Typ. Ja, Nina alltså.

Torsdag 8/5

Veckans näst bästa vardag! Och världens finaste väder! Och en Nina Allergren på sjukt bra humör! Det enda dåliga idag var att jag glömde att fotografera morgonens sändning. Så jag ritade av alla som var med i stället. The next best thing, liksom. Paul Murray, Deniz Merdol, Staffan Lundberg, Edin Avdic och jag. Alla förevigade med spritpenna. Jag är ett geni.

Morgnen började med att jag hade problem med handlingslistan. Det är ju så sjukt dyrt med mat nuförtiden, så jag efterlyste tips på billig mat. Och fick massor med tips. Efter alla sms ser min lista ut så här idag: majs, tonfisk på burk (gärna sån som inte har haft ihjäl någon delfin), havregryn, potatis, fänkål, morot (för soppa), blodpudding och cornflakes. Och alldeles gratis: maskrosblad som sallad och nässlor till soppa. Bara att plocka! Ny är grymma! 

Paul Murray och Deniz Merdol var här på frukost i solen. Och då föreslog Deniz att man helt frankt skulle tvångsflyga in i Burma med massor av flygplan fulla av förnödenheter, vare sig man har tillstånd eller inte. Paul, som jobbar på Försvaret, tyckte att det var radikalt och bra tänkt, så han föreslog att hon skulle komma och jobba på Förvaret, helt enkelt. Och därmed hade Metropol Morogn förvandlats till en slags arbetsförmedling, förutom att vara ett radioprogram.

Dessutom kunde vi inte låta bli att prata lite om mannen som ville blotta sig för en kvinna i Vänersborg och gjorde det genom att peta in snasen genom brevinkastet. Hur tänkte han?! Och sen försökte han komma undan i rätten genom att säga att han bara ville låna en cigg av henne. Slipat. Men så blev han dömd också.

Edin Avdic i Sarajevo var faktiskt svårast att rita av, för honom har jag aldrig sett! Vi snackar ju bara i telefon med våra korrar! Hursom...Edin rapporterade att Bosnien-Hercegovina i och för sig har en officiell kompisrelation med USA, men kulturellt kunde inte folk bry sig mindre om stormakten i väst. Det finns inte ens Mc Donalds i landet - lite befriande, faktiskt.

Och så gav Staffan Lundberg en ynka 1:a i betyg till trailern till filmen ”Where In The World Is Osama Bin Laden?”, en kvasidokumentär av Morgan Spurlock, killen med Supersize Me - ni vet, filmen där han käkade just McDonaldsburgare tills hans kropp höll på att helt lägga av. Teckningen på Staffan blev nog mest lik. Heja, Nina.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".