1 av 4
Ser ni alla små pollen som fastnat i näsan?
2 av 4
Linnéa Wikblad, Cecilia B Jonsson och Ison Glasgow vet vad som är bäst i Stockholm.
3 av 4
Man blir glad av fina lyssnare som ringer.
4 av 4
Ja, det blir man.

Fredag 9/5

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA! Äntligen ett klarat uppdrag! Solen sken, snittbetyget för dagen låg på 9,7 av 10 redan klockan åtta och självförtroendet firade triumfer när vi fixade biffen! TACK - vi har världens bästa lyssnare! Och dessutom vet vi nu vad som är bäst i Stockholm den här veckan. Vi kunde inte ha drömt om en bättre start på helgen.

Fredagsmorgonen började med sol. Och fortsatte med sol. Och vi satte betyg på dagen redan vid sju-åttatiden. Som ni sms:ade! Dagen fick, redan så tidigt, snittbetyget 9,9 av 10. Bra start, kan man säga. Och så var det ju UPPDRAGET. Vi var sjukt nervösa, för raddan av misslyckanden har varit både pinsam, genant och lite besvärande.

Men äntligen! Det som först lät som 65 låtar, visade sig vara fyra. Så till slut blev det faktiskt hanterligt, när vi väl förstod principen. Sen gör det ju inte ont att vi har landets bästa lyssnare, som ringer in och talar om för oss hur slipstenen ska dras. TACK! Jublet när vi hade klarat det var nästan lika pinsamt som alla misslyckanden vi har i ryggsäcken, för vi blev glada som barn som just fått veta att alla dagar i framtiden ska vara lördagar. Men ännu härligare. Då fattar ni.

När vi skrikit halsarna hesa av lycka, kom Bäst i Stockholmpanelen. Cecilia slog ett slag för Hammarby Sjöstad, Ison tyckte att taxichaufförerna är stans grymmaste företeelse och Linnéa hurrade för lite mindre och hemliga uteställen i allmänhet och Hemliga Trädgården i Midsommarkransen i synnerhet. Missa inte best of-programmet i morgon!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".