1 av 6
Killen passade på att skrämma livetur programledaren precis innan bilden togs. Bu!
2 av 6
Viktiga samtal med promotern Christoffer Silverberg
3 av 6
Också i studion den här dagen: Christoffer Silverberg och Axel Björklund, chefredaktör DN på Stan. Tony Ernst, tidigare chefredaktör på en av Sveriges första hiphopmagasin Gidappa! var också med, men inte på denna bild.
4 av 6
och AFC var DJs ochkörde sina favoriter.
5 av 6
6 av 6

Henok Achido 9/5

Vi hade Million Dollar Babyn i studion denna vecka. Det går bra för killen med flow!

Den här veckan låg all fokus på killen som är signad av DLX-entertainment och jobbar för fullt med sitt första album Almaz Charming Child, som ska släppas i slutet av året 2008. men vi har spelat hans två första singlar här för fullt, vi hade Million Dollar baby och nu senast Can I.

Lyssna här!

Han berättade vad som hände med kollektivet Campus Click som han och Adam Tensta en gång i tiden ingick i.

Många känner dessutom igen Henok från den grammisbelönade låten som många känner till: Mina Hundar, där han i verserna presenterades som ”en ny medlem i Fattaru-klicken”.

Det hände när Henok var 17 ungefär. Han berättade vad som hände med Fattaru-samarbetet.
Henok var väldigt ärlig och berättade att han nog var alldeles för ung för att kunna ta all det uppmärksamhet som han fick med den låten.

Vi pratade också om två besvikelser han tagit sig igenom, som så många andra artister. Han blev utvald som finalist i en tävling om att uppträda och spela in en demo tillsammans med Swizz Beatz i New York. Henok var utvald bland flera hundra av bland andra The Source Magazine. henok låg etta fram till finalen men förlorade i sista stund. Han berättade att han tror att det hela var riggat.

Henok var bokad och klar för att uppträda tillsammans med den stora hiphop-profilen Rakim, på hans turne, men Rakim ställde in hela turnen.

Det går bra nu för Henok. Med flowet i behåll och pennan vässad som den duktiga lyriker han är fortsätter han kaxigt och självsäkert röras sig igenom hiphopdjungeln, rakt fram.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista