1 av 3
Startade i San Fransisco. Har hunnit till San Diego.
2 av 3
Joanna Abrahamsson är pecialkorre på resa i USA!
3 av 3
BILEN! Notera att det står Surfcamp på den.

Framme i Amerikat

Joanna Abrahamsson är vanligtvis en av våra frukostgäster. Just nu är hon dessutom vår specialkorre. Hon befinner sig med tre andra brudar på resa i en bil som går tvärs över USA, från väster till öster. Hör henne rapportera om resan varje måndag i Metropol Morgon, ungefär kl. 9.10.

Resan startade söndagen den 11 maj, när Joanna landade i San Fransisco, där hon tillbringade några dagar innan hon tog en Grey Hound-buss till Los Angeles, där hennes syster slöt upp med BILEN som ska ta dem och ett par polare till över hela USA. I måndags berättade Joanna att hon precis landat i San Fransico och slagits av hur sjukt serviceminded amerikanarna är. Så till den grad att hon blir kallad ”honey” när hon vill beställa en kopp kaffe. Idag, fredagen den 16 maj, befinner de sig i San Diego.

Här är åket som shoppats speciellt för resan! Ska den hålla? Kommer tjejerna att fastna på nån sunkig bensinstation mitt i öknen? Känner de sig som i en amerikansk roadmovie? Hör Joanna berätta vidare på måndag kl 9.10!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".