1 av 3
Så här ser det ut i Phnom Penh precis innan man landar.
2 av 3
Sepideh tillsammans med Dom Som Bestämmer.
3 av 3
Sepideh och Erik. Alltid varandra trogna.

Tisdag 20/5

Vad ska man göra om ens bästa polare är otrogen mot sin kille eller tjej - och vägrar berätta det? Ska man hålla tyst eller ska man berätta? Det snackade vi om i morse och herregud vad ni tyckte till! Åsikterna gick isär, minst sagt. En del tyckte att ”broes before hoes” är en självklarhet, medan andra tyckte att man har ett ansvar att berätta. Tack för alla sms!

Efter åtta var det frukost. På tisdagar kommer ju politikerna på besök och idag var det moderaten Sofia Arkelsten och socialdemokraten Maryam Yazdanfar som ät mackor och snackade om morgonens nyheter. Bland annat pratades det om papperslösa flyktingars rätt till vård och den lilla pojken som inte fick heta Pripps. Stackarn.

Veckans tema bland våra korrespondenter ute i världen, är parker. Maria Monahov i Phnom Penh i Kambidja berättade att exploateringen av staden har inneburit att antalet parker minskat, men att dom som finns är fina. Alla möjliga hänger i parkerna och något oväntat är det relativt säkert att gå igenom parkerna nattetid. -Folk här går och lägger sig vid nio, sa Maria. Underligt, det är ju typ då folk här går upp.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista