1 av 5
Sepideh med sin torfiga morgonmacka.
2 av 5
Morgonens skarpa frukosthjärnor - Rafif Makboul och Daniel Mathisen.
3 av 5
"Braves" - eller "Metropols nyhetsredaktion" som det heter på svenska.
4 av 5
Hanna Johansson, Paris.
5 av 5
Så här eh... stark blir man av en bra frukost. En sån som Erik äter.

Onsdag 21/5

Stor frukost eller ingen frukost alls? Sepideh gillar tydligen att sova lite längre än att komma fullproppad med mat till jobbet. Erik lagar storfrulle varje morgon klockan fyra. Hur ser din frukost ut? Många var det som berättade om sin dags första mål i radion i morse. Staden verkar vara delad i frågan, av alla sms:en att döma. Många tips på bra frulle blev det iallafall.

Men mest bisarrt var nog sms:et från killen som skrev att han ”e busschaufför och äter en hel leverpastej kl 3.45” varje morgon. Nice? Fömodligen inte, men man får hoppas att den där busschaufförens körning inte påverkas av hans mage är full av grislever.

Efter att ha pratat om frukost i en hel timme blev vi rätt hungriga. Det passade alldeles utmärkt eftersom två gäster kom och var hungriga

Klockan åtta kom nämligen morgonens studenterna Rafif Makboul och Daniel Mathisen över. Rafif och Daniel snackade om Apoteket som ska börja sälja sexleksaker. Den berättigade frågan när i så fall handklovar kommer att säljas, kom upp. Dessutom snackade vi om SL-bussarna som får prideflaggor i sommar under festivalen. Tydligen hade medlemmarna i SL:s styrelse tävlat om vem som först kom med idén. Man vill ju vara för. Charmigt.

Parkerna i Paris är fina men stänger på kvällarna, berättade vår korrespondent Hanna Johansson. Det finns rätt många parker att välja mellan och om man åker och besöker Paris tyckte Hanna att man ska satsa på nån av parkerna i stans utkanter. Inte lika kända, men väldigt fina. Parisborna verkar annars gilla sina parker och är noga med att plocka undan efter picnicen. Något att lära av kanske?

Till slut var vi bara tvungna att dunka in en bild på tröjan. Peter Johansson på Metropols nyhetsredaktion läste nyheterna i morse. Han hade en sån fin tröja att vi bara inte kunde låta bli att fota den.

Imorgon hörs vi igen, klockan sju som vanligt. Då är det Nina som väcker dig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".