1 av 3
Rodrigo var här lajv, men kameran var trasig. Så här ser han ut i alla fall.
2 av 3
Salam Abu-Iseifan.
3 av 3
Shrek är maskot på Joannas roadtrip USA. Synd att han inte har körkort.

Måndag 26/5

Äntligen vardag igen. För då har vi veckans första gäst, som idag var blivande kockstudenten Rodrigo Perez. Inte ens nitton år fyllda hyllas han redan av superproffsen i branschen. Salam kom över på frukost och snackade om att retorik kanske blir ett obligatorikt skolämne, bl a. Och så ringde vi Joanna som är på roadtrip i USA, och snackade rymdsondens lyckade landning på Mars med Pryl-Wille. Späckad måndag.

Rodrigo Perez var veckans första gäst. Han tar studenten från hotell- och restaurangprogrammet om ett par veckor, men är redan värsta kocken. Det blir OS i matlagning med juniorkocklandslaget i höst, och då ansvarar han för desserterna, så nu övar han järnet på det. Och hyllas av svensk kockelit. Lägg hans namn på minnet. Han kommer att bli stor i kockvärlden.

Salam Abu-Iseifan käkade rostade mackor så det stod som spön i backen under frukosten. Hon var definitivt FÖR att retorik skulle bli ett obligatoriskt ämne i plugget, vilket svenska retorikprofessorer vill. Dessutom var hon lite trött på medias bilder av kvinnor och män, med anledning av att en undersökning har visat att svenskarna tycker att vår statsminister Reinfeldt verkar smart, medan socialdemokraternas partiledare Mona Sahlin verkar...trevlig. Måste det ena utesluta det andra?

Joanna Abrahamssons USA-resa fortskrider och när vi ringde henne i morse, befann hon sig i Houston. Bilen Samantha har pajat, så tjejerna får fira Memorial day i Houston och smälta sina upplevelser från den UFO-fixerade staden Roswell, New Mexico, under tiden. Kolla mer bilder här!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".