1 av 8
Fullständigt namn: Jens Dünkelberg
2 av 8
Dj Jens a.k.a Big Dog
3 av 8
4 av 8
5 av 8
6 av 8
Pratar med Lastword, del i Sidewalk som var veckans fokusgäster
7 av 8
Halsbandet mannen bär runt nacken
8 av 8
Helt slut efter sändningen...

DJ Jens 23/5

I tolv år har han drivit radion Soul Underground.

Där har han spelat den senaste hiphopen från USA och intervjuat Jay-Z, R. Kelly, Papoose, Nina Sky, Nut-Rageous, MR. Dont Know från The black wall street och K-CI & Jojo från Jodeci.

Och nu var han här i SR Metropol och körde musiken!

Soul Underground är programmet som blivit något av MRS 90.5:s flaggskepp med sina mixar av de senaste inom hip hop och R&B mitt i lördagsnatten.

MRS, Music Radio Service, utgörs dessutom av Ras-I-Doors och Ashmans reggaeshower, Håkan ”Trouble” Andersons houseprogram ”Stomp”, indiehiphop i ”Ringside” och ”Made in Brazil”, ett heltgalet program med oanständiga brasilianska funkmutationer och en mikrofonkonst man blir jätteglad av trots att man begriper ungefär var tredje ord som DJ Joaqim Dos Santos säger.

Det var på Soul Underground man hörde Jaheims ”Lil Nigga Ain’t Mine” först i Sverige och det var där Latin Kings dök upp mitt i natten, delade på ett par öl och ger shout outs till alla flickor över ett coolt Kurupt-beat.

DJ Jens Playlist:

KOMMER SNART

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".