1 av 12
Werner, Lastword och Pitz, i den ordningen.
2 av 12
Pitz äter på Mums-Mums i studion.
3 av 12
I intervju, och kompisen som filmar det hela i bakgrunden
4 av 12
trevliga killar sm ser trevliga ut
5 av 12
Lastword pratar med veckans DJ jens från radion Soul Underground där han kört den senaste amerikanska hiphopen i snart tolv år
6 av 12
7 av 12
8 av 12
Programledaren själv
9 av 12
Daniel a.k.a DJ Lastword
10 av 12
Patrick a.k.a Pitz
11 av 12
Werner
12 av 12

Sidewalk 23/5

Någonting mellan Parliament och Wu Tang hamnade gruppen Sidewalk.

Sidewalk är en duo, baserad i Stockholm, bestående av producenten DJ Lastword och rapparen Pitz. Werner gör killarna sällskap på vissa spår på EPn.

Lyssna här!

Tillsammans, och i samarbete med andra musiker, skapar de melodiös, engagerande, ”new old-school” hiphop. Sidewalk uppträder alltid med liveband, vokalister och akustiska trummor blandas med skivspelare och rap.

Massa folk i studion, som vanligt, när det här programmet sänds.

Efter ett antal livespelningar och MP3-släpp släppte de äntligen sin debut-EP, ”Takeoff”. Skivan släpptes på CD och MP3 den 15 Maj 2008 av Beatsurgeons Music.

 

Första-singeln, ”Season of the Bitch”, har tidigare tilldelats veckans kyss i programmet.

Gruppen hade redan en trogen fanbase innan de släppte musik officiellt, och i intervjun spekulerade vi kring vad det kunde bero på.

I samband med Sidewalk diskuteras det ofta hur man ska kategorisera deras musik. Är det hiphop för en mogen publik? är det funkig-hiphop?


Istället för att prata om det gjorde Ametist en rolig analys på gruppen. De fick tolv frågor med svarsalternativ att välja bland, vilken ledde till en rotanalys. Den visade att gruppen befinner sig någonstans mittemellan Parliament (funk) och Wu Tang Clan.
Frågorna var bland andra: grillz eller engångsgrill, lax eller grillad kycklig, motivrakning eller pipskägg? Måste höras!

Werner är annars själv artist på eget håll. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista