1 av 5
Erik Klarén väckte dig imorse.
2 av 5
Moderatbena.
3 av 5
Miljpartistbena.
4 av 5
Morgonens frukostgäster.
5 av 5
Sofia Wigen, Köpenhamn.

Tisdag 27/5

Tisdag morgon och sommarvädret fortsätter! Idag ska det ska bli upp till 20 grader i stan, soligt och bara ett par snälla stackmoln på himlen. Du som läser det här på eftermiddagen - hoppas att det stämmer! Idag berättade Sofia Wigen, vår korrespondent i Köpenhamn, att folk där tvättar i tvättomater. Dessutom kom Carl Grufman och Helena Leander på frukost.

Vi frågade oss också om man är en bättre chef om man har kammat håret så att benan är på vänster sida? Det påstår iallafall några forskare som menar att det har att göra med att vänster hjärnhalva står för logik och rationalitet. Detta till skillnad från höger hjärnhalva som står för det fantasifulla och känslomässiga. Microsoftbossen Bill Gates har tydligen benan på vänster sida, vilket ska vara nån sorts bevis. Vi var såklart tvungna att kolla efter.

Det visade sig att morgonens ena frukostgäst, moderaten Carl Grufman hade benan på vänster sida. Carl kunde inte låta bli att flina lite. Men i undersökningen stod det inget om andra alternativ än just höger- eller vänsterbena...

För vad innebär det för ledaregenskaperna om man har mittbena, som morgonens andra frukostgäst - miljöpartisten Helena Leander? Helena själv gaggade på rätt bra om förmågan att se saker och ting ur ett jämställt perspektiv, men det dök upp fler frågor. Rakade chefer, personer utan bena över huvud taget - hur är dom? Vi la ner och snackade om annat istället.

Efter nio var det dags att ringa Sofia Wigen i Köpenhamn. Veckans tema bland våra korrespondenter är ju ”tvätt” och Sofia berättade att hon och många andra Köpenhambor går ett par kvarter till tvättomaten varje gång tvättkorgen är full. Det är till att ta med böcker varje gång att läsa. Sofia berättade ocksåratt folk tittar undrande på henne när hon berättar om de svenska tvättstugorna. -Det är svårt att förklara varför det ska vara gratis att tvätta, sa hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista