1 av 3
Erik och Sepideh - mindes sina studentåk.
2 av 3
Robin Olsson och Emelie Envall åt och pratade.
3 av 3
Hanna Johansson i nytvättade kläder.

Onsdag 28/5

Nu börjar flaktiderna! Idag springer dom ut i Täby och imorgon ska ett helt gäng gymnasier släppa ut sina studenter. Dessutom är det stor FN-konferens om Iraks framtid i Upplands Väsby. Stockholm rustar för trafikkaos. Vi snackade om hur man tog sig hem, eller ska ta sig hem, på studenten. Flak, vrålåk eller kanske cykel? Dom flesta verkade ha nån typ av flakerfarenhet. Inte så konstigt med tanke på hur många som trängs varje år. Tack för alla sms!

Till frukosten kom musikalartisten Robin Olsson och en ny polare i gänget - Emelie Envall som pluggar socialantropologi och dessutom kallar sig frilansande aktivist! Vi snackade om vakten i ett köpcentrum som filmat med mobilen under en kvinnas kjol och blev friad eftersom kvinnan inte märkte nåt. Dessutom snackade vi om att många unga svenskar gör abort, enligt ny statistik. Inte helt oväntat kom vi in på sexualundervisningen i skolan.

Hanna Johansson, vår korrespondent i Paris, berättade appropå veckans tema, tvätt, att parisborna tvättar i tvättomater, handfatet eller om dom har tur och pengar - i en egen tvättmaskin. Vi undrade såklart om handfatstvättandet påverkade folks renlighet och Hanna menade att det faktiskt finns en kategori parisbor som luktar lite mer än stockholmare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista