Måndag 2/6

En fantastisk måndagmorgon har vi konstaterat. Eller kan man säga att det är tisdag idag? På fredag är vi ju lediga. Hur som helst har vi pratat med veckans första gäst, Pauline om att hon är grym på pingis och att hennes backup-karriär är som pingisspelare. Vi pratade också med vår USA-korre Joanna Abrahamsson, som är i slutfasen av sin roadtrip. New York nästa.

Dagens frukostgäst Matillda Ahoeffa Dagba tror att dagens stora samtalsämne blir pr-tricket i Indonesien, där en författare slängde ner motsvarande 64000 kronor från ett flygplan över en folksamling. Pengarna var till för att marknadsföra hans bok. Bra idé, tyckte Matillda som själv skulle ha sprungit fram och tagit några sedlar om samma sak hände i Stockholm.

Vi pratade om att regeringens utredare föreslår att man ska tvinga alla kommuner att ta emot nya människor i Sverige, och dessutom ställa högre krav på de nyanlända. Vi pratade också om att en av fem unga som flyttar hemifrån inte skaffar hemförsäkring.

Prylwille kom förbi och berättade om hur man laddar mobil, mp3, rakapparat och andra nödvändiga saker på bilsemestern eller festivalen. Man kan alltså använda en sån här på bilden bredvid. Vad man gör när den laddar ur är en annan fråga. Solcellsladdare kanske man kan använda?

Erik var väldigt intresserad av den lilla apparaten. Väldigt intresserad.

Sepideh försökte förstå vad en solcellsladdare var.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista