Onsdag 4/6

Har du också känt någon gång att du skäms över nåt som du gillar? Det kan ju vad som helst - musik, prylar, kläder, TV-program... I morse berättade Erik att han hade fått en hang up på en av låtarna i Melodifestivalen. Sånt får ju bara inte hända! Ni var fler som biktade er; en person gillade Backtreet Boys i största hemlighet och en annan kunde inte sluta nynna på Pippi Långstrump. En som också verkade skämmas lite var morgonens frukostgäst - helt ogrundat!

Allt är Aftonbladets fel. Morgonens frukostgäst, Salam Abu-Iseifan, hade nämligen provat den nya burkinin (baddräkt som täcker hela kroppen) och fotats av tidningen - på en nudiststrand! Salam var hur som helst urläcker. Annars handlade morgonen mycket om det amerikanska valet, att så få svenskar anmäler brott och att landets första gated community planeras i Malmö. -Absurt! Jag tycker att vi ska leva tillsammans sa Salam.

Efter nio ringde vi upp Hanna Johansson som är au pair i Paris. Veckans tema bland våra korrespondenter är godis och bakelser. Hanna berättade med lite sorgsen röst att folk i Paris inte äter godis som vi gör och att det knappt går att få tag i vanligt hederligt lösgodis. Parisborna är istället besatta av bakelser, eftersom det inte anses vara lika onyttigt som godis. Well, you wish! Efter samtalet brast allt för Hanna och hon bad oss skicka över saltlakrits. Klart att vi ska.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista