Torsdag 5/6

FREDAG! Eller...ja, ja, det är torsdag. Men det är ju knallröd nationaldag i morgon och då är man ju sjukt ledig. Så det är TYP fredag idag. Men frukost åt vi i vanlig ordning när Emelie och Robin kom över och snackade om morgonens nyheter. Och Staffan gav NÄSTAN en femma till veckans trailer. Men bara nästan.

Emelie Envall och Robin Olsson fick i och för sig sorbet till frukost i stället för mackor, eftersom brödet var slut. Men sorbet på granatäpple slukades med ännu större glädje. Den knasigaste nyheten idag var nog den om vår jordbruksminister, som i en riksdagsdebatt om sexövergrepp på djur började prata om att smörja in könet med nåt som hundar tycker är gott och låta hunden slicka på könet. Och om det var ok eller inte att smeka sin hund på spenarna. ”Av kärlek”. Kanske lite väl explicit för att sägas i talarstolen i riksdagen, tyckte Emelie och Robin.

Veckans trailer kom från skräckrullen The Strangers och var, enligt Staffan Lundberg vääääldigt bra. Men inte bra nog för en femma. Ska nån trailer nånsin få den där åtråvärda femman?

Vår korre Jussi rapporterade att i matstaden Singapore, där är t o m godiset egentligen mat; sjögrässnacks och torkade nudlar till exempel. Och som alla våra korrar ute i världen, saknade han den svenska saltlakritsen. Granatäpplesorbet sa han inget om.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista