Hemma i Stockholm igen.

Roadtripen över USA är över. Bilen Samantha höll fram till Houston, sen fick det bli Greyhondbuss resten av vägen. I fyra veckor har Joanna och hennes syster Agnes + ett par polare kajkat över hela kontinenten med ett tajt tidsschema för att hinna se allt de bestämt sig för. Och Joanna är lite trött efter semestern. Behöver lite semester, helt enkelt.

Något hon skulle kunna tänka sig att göra igen, är att besöka musikstäderna de varit i; Nashville, New Orleans och Memphis. Kanske ta städerna med båt! Det var andlöst att hänga i legendariska Sun Studio i Memphis. Samma mick har Elvis, Cash och andra storheter hållit i.

Elviskåken Graceland, som numera är som ett muséum, var rätt snyggt, tyckte Joanna. Kolla hans sköna tv-rum med tre tv-apparater. Vi snackar tjock-tv och hightech à la 1975.

Dollywood, så klart. Ett måste på resan.

Framme i New York gick tjejerna på Sex and the City-filmen. En rätt skön grej att se rullen och sen kliva ut i New York-kvällen. Lite rätt, liksom.

Och så var det den där stekarsnubben som plötsligt tog med brudarna i sin limo och drog iväg till en nattklubb och dukade upp värsta drinkbordet, inklusive konfetti! De 18000 kronorna han spenderade, hade kommit väl till pass en vecka tidigare, när bilen dog! Nåja, en ganska bra story att ta med sig hem, i alla fall...

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista