Tisdag 10/6

Morgonen började med relationssnack. Vad gör man om man inser att man är kär i sin bästa vän? Berättar man och riskerar att förstöra vänskapen, eller går man runt och lider i sin ensamhet? Ingen av oss hade egentligen svaret, det enda vi kunde enas om var att det är en svår fråga. Alltid något. 

Efter åtta kom våra frukostgäster, Maryam Yazdanfar och Sofia Arkelsten. Vi frågade oss om det är bra att fler uteställen får hålla öppet till klockan tre och fem. Åsikterna var delade. Vi snackade också om att omdömen ska ges från första klass och att forskare kritiserar våldtäktsutredningar.

Ingen har väl missat att Sverige spelar sin första match i fotbolls-EM mot Grekland ikväll. Erik tränade på att skrika JAAAAA. Om det nu blir några mål.

Sepideh ville inte alls öva på skrik när Erik skulle ta en bild. Det blev istället en hälsning till det grekiska fotbollslaget. Inte så snyggt kanske, men hon ler ju iallafall på bilden.

Den här veckan snackar vi om rädslan för våld och brottslighet i olika delar av världen med våra korrar. Vi började med Jussi Edlund som bor i Singapore. Han berättade att folk där inte har någon större anledning att oroa sig för brottsligheten, eftersom den är så otroligt låg. Men trots det har folk kodlås och murar - hellre ”safe than sorry”!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista